top of page
0_edited_edited_edited_edited.png

NEVER STOP XPLORING...

Etter å ha oppnådd en bachelorgrad i vitenskap, jobbet jeg femten år i Paris og fem år i Mexico, som eksportsalgssjef og agent for kjemi i en smakløs verden!

 

Da jeg kom til Norge, skiftet jeg karriere ved å sette opp mitt selskap "La Table" med cateringaktiviteter, matlagingskurs for barn og voksne, og ved å være deltidslærer.

 

Så langt tilbake jeg kan huske, har jeg alltid hatt en lidenskap for verdenskart og matlaging. Det skyldes nok at min far var konditor, og på grunn av mine drømmer om å reise verden rundt.

 

Livets svingninger kan være uventede og bringe med seg vakre møter. En av de mest givende opplevelsene i karrieren min var å undervise i mitt første matlagingskurs for 5-10 år gamle barn på Lycée Français d'Oslo og senere ved Oslo International School.

Etterhvert som jeg fortsatte å undervise i "kjemi" på kjøkkenet, innså jeg at den beste måten å fremme læring på er gjennom lek og eksperimentering. Derfor opprettet jeg Xplor, en tverrfaglig pedagogisk ressurs som vekker nysgjerrighet og lar barna oppdage verden.

 

For eksempel, visste du at italienerne ikke lagde pizza før ankomsten av de spanske conquistadorene fordi tomater er innfødt i Sør-Amerika? Denne enkle utgangspunktet inspirerte meg til å skape Xplor-spillene, og min nysgjerrighet gjør resten...

 

Bli med oss på en reise med kulinarisk oppdagelse og kulturell utforskning, der vi lærer ved å gjøre, og mulighetene er uendelige.

Laurent Benguigui,

Just Passionately Curious to Create the Xplor Games

bottom of page